Scrii, nu scrii – vremea trece

Asa cum probabil ca cei care citesc din cand in cand blogul stiu, am vrut sa ajung la 2.000 de articole in 2020, dar am reusit abia 1818, nu zic ca e rau, dar nici prea bine nu-i. Colac peste pupaza, nu putem circula nici spre tara si nici in afara ei, pentru ca stam in carantina. Nici vremea de afara nu ne prea da ghes sa iesim, dar pana la urma poate ca am face un efort si am face un drum mai lung, sa vedem cum merge noua masina. Asa ca daca stam in casa ar trebui sa avem mai mult timp pentru scris, dar eu nu gasesc impulsul ala care sa ma faca sa scriu cat ar trebui.

Scrii, nu scrii – vremea trece

Asadar am ajuns la Campina si am aflat cu stupoare ca daca nu esti informat, ramai flamand. Mai exact market-urile se inchid la ora 21:00, iar circulatia este interzisa dupa ora 23. De exemplu eu voiam sa trec pe la Kaufland Campina sa iau ceva, sau ma rog, sa comand ceva online. Din pacate imposibil, iar asta e valabil pentru toate market-urile din oras – sau asa pare cel putin la o cautare pe internet.

Am inceput sa scriu articolul de ieri, dar am obosit dupa atata drum asa ca azi continui ideea. Am aflat intre timp ca la Carrefour Campina s-ar putea cumpara online, da eu caut de mancare nu IT&C. Inteleg ca va trebui sa instalez aplicatia Bringo, ce pot sa fac mai mult decat sa incerc? Acum ca am instalat-o, descopar ca nici aici Campina nu este in lista. Super OK as zice eu!

Deja vad ca multi au cautat cum se scrie corect: instalat-o sau instalato? Am colorat ca la semafor sa fie mai usor, ca pana la urma nu e chiar asa de grea limba romana. Cratima asta le cam da de furca multora, nu zic ca si eu nu mai gresesc cand ma grabesc, mai ales ca de la o varsta nu mai ai atentia sa de distributiva ca la 20 sau hai chiar si la 40 de ani.

Concluzia mea? Orase mici, probleme mari. Nu zic ca in orasele mari nu sunt probleme, doar ca in astea mici par insurmontabile – problemele ma refer.


Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.