Sarah si Saleem – film palestinian 2018

Ieri am vazut un film palestinian, fara sa vreau – eram reticent la astfel de filme, insa vazand ca e bazat pe fapte reale, mi-am adus aminte de filmul „Cine o razbuna pe Soraya”. Nu regret ca am vazut filmul, mi-a adus aminte de ce inca lumea este impotriva israelienilor, nu ca popor ci ca tara care si in 2020 persecuta arabii din Palestina. Filmul este o poveste tragica a doi indragostiti, Saleem, care este arab din Palestina si Sarah, sotia evreica a unui inalt ofiter din armata israeliana. Aventura celor doi – ambii casatoriti, se termina tragic, dupa ce au fost Saleem este anchetat de ambele tabere.

Sarah si Saleem – film palestinian 2018

Saleem incepe o aventura cu Sarah, el curier si ea proprietara unei mici patiserii. Totul se intampla in Ierusalim, divizat asa cum se stie in doua parti, una in care traiesc arabii si una mai mare in care traiesc evreii. Dupa o altercatie intr-un bar, Saleem ajunge in vizorul securitatii palestiniene, se face un raport fals, din care rezulta ca el de fapt incerca sa o racoleze pe iubita sa. De aici nu mai este decat un pas sa ajunga raportul in mainile israelienilor.

Acuzat de spinoaj, Saleem nu o da in vileag pe iubita sa, doar ca evident totul iese la iveala, palestinianul care risca 10 ani de detentie, este salvat de sotia inselata si iubita sa. Asta dupa ce sotul inselat incearca sa musamalizeze totul si sa dea vina doar pe arab. Merita sa vedeti filmul, a fost pe Cinemax 2, dar se poate viziona si pe Cinema 24H online.

Sincer safiu, filmul m-a marcat, mi-a adus aminte de faptul ca si la noi sint de 1000 de ani maghiarii, ca avem probleme nerezolvate, dar evident ca e mai bine decat in Israel. Nu as vrea sa traiesc in Fasia Gaza, nici macar in Ierusalimul de est.

Sarah si Saleem

Sarah si Saleem – film palestinian 2018


Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.