Ma ajuta cu ceva mersul la psiholog?

Daca nu vorbim despre copii cu probleme, cum ar fi cei care au nevoie de terapie ABA, stau si ma intreb la ce oare ajuta mersul la psiholog. Nu stiu cat este de grea facultatea de psiholgie, dar stiu ca mintea omului este o necunoascuta si daca nu poti face teste de genul: eu te stimulez asa si tu ai sa raspunzi asa, atunci rezultatele sunt pure banuieli. Daca as merge eu sa fac terapie de cuplu, as explica care sunt motivele de cearta din casnicia mea, cu siguranta ne-ar trimite la balamuc. Hai sa va dau exemple care sa va lamureasca.

Ma ajuta cu ceva mersul la psiholog?

Ultima mea cearta conjugala a fost pe tema cutitului din bucataria casei de la tara. Un cutitas cu care nici sa te joci nu ai putea, dar de care eu trebuia sa ma folosesc 14 zile cat am stat in carantina preventiva, din cauza faptului ca am venit in tara dintr-o zona galbena. Sotia zice ca e ok cutitul, eu zic lasa ca ti-l aduc sa vezi cum e, ea ca nu am nevoie de cutitul ala ca e de la soacra-mea, eu ca nu despre asta e vorba, ea ca nu vrea cutitul si uite asa ne-am culcat bosumblati la 2000 de km distanta.

Azi discutam impreuna problema si am tras concluzia ca daca nu avem probleme, de ce sa nu le creem noi singuri. Ce sa ne spuna psihologul, terapeutul sau cine o mai fi acolo? Ca nu avem minte si ca ne certam inutil? Pai asta stim si noi, mai stim si ca cumva tot trebuie sa iasa pe undeva tensiunea din noi, asa ca desi am inventat cuvantul VETO, de folosit cand e ceva tensiune la mijloc, a ramas doar teorie.

Cu Teo cred ca am 90% compatibilitate, doar ca ia 10% sunt sarea si piperul. La ea mai multa sare si la mine mai mult piper. Evident ca eu sunt pasionat de masini si ea este perpendiculara, adica daca nu ar fi masina ar fi perfect, dar sa fie taxiul la scara. Ea e pasionata de arta, asta aplicata nu muzica sau mai stiu eu ce. Eu sunt antitalent la mesterit cu mana, nu cos nici nasturi – desi ma pricep. Deci desi lumea ne vede asemanatori, suntem diferiti. Ca o floare pe langa un copac. Unul mai mare si mai butucanos, altul mai mic si mai sensibil, mai gingas. Dar ambii mergem la categoria flora, avem nevoie de soare si de apa.

mersul la psiholog

Ma ajuta cu ceva mersul la psiholog?


Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.