Divortul – avantaje si dezavantaje

Am sa incep cu singurul avantaj al unui divort: esti libera si ai scapat de stres, in rest sunt doar dezavantaje. Dar cel mai dezavantajos este sa te casatoresti cu cineva care are copii, iar la randul tau ai si tu copii tai. Aici vor fi mereu probleme, iar daca nu sunt si copii comuni, este doar al tau versus al meu. Intotdeauna [ sau ma rog, or fi si cazuri fericite? ]. Urmeaza a doua mare problema, locuinta. Sa presupunem ca ambii au o locuinta, evident se va sta in una, cea de a doua va fi mereu neglijata [ daca nu e data in chirie ].

Divortul – avantaje si dezavantaje, traume

Chiar daca actele pentru divort nu mai sunt o problema, raman o gramada ce chestii incalcite. De exemplu ai trecut ceva ce-ti revine pe numele sotului, cum rezolvi? Schimbi acte de proprietate, ramai pe incredere cu ele pe numele lui si faci un act notarial? Dar cum imparti „averea”? Ziceam la inceput ca cel ce sta „fara chirie” la sot iese mereu in pierdere. Asa este si exista doar o rezolvare [ partiala ] a problemei: impartitul cheltuielilor mari din prima zi, tinerea unei evidente. DA, este jenant dar ajuta si pe de alta parte ai si o evidenta a muncii comune.

Tragica este insa situatia cand de exemplu el are casa si tu masina. Evident ca o casa isi creste valoarea, masina o pierde cu fiecare ora, zi, an care trece. Dar ce te faci cand ati facut impreuna balconul casei lui, iar masina are roti de iarana si vara? Iti zic eu, balconul ii ramen lui, iar cauciucurile de iarna, tot lui – ca le-a platit el. DA, nu-i trebuie – dar de ce sa nu-ti faca un rau gratuit, daca se poate?

Nu poti imparti torul in doua: patul, balconul, termopane, etc. Dar ce ai cate doua, parca ar fi normal sa le imparti corect, cate unul la fiecare. Doar ca divortul nu e logic, este o ruptura dureroasa cand unul pierde si unul castiga [ material ]. Eu cu ce raman dupa 16 ani de casnicie? Rare sunt cazurile cand cei doi se inteleg „omeneste”. La fel de evident este ca cel care pleaca din casa sotului este cel pacalit in 99% din cazuri. Sfatul meu, evitati sa stati la el in casa, daca se poate si altfel. [Va urma … ].

Divorțul

Divorțul – avantaje si dezavantaje, traume


Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.