Date statistice in Republica Moldova

Am gasit un raport al guvernului din Republica Moldova si am zis sa-l analizez putin, sa vad ce concluzii pot trage. Datele le gasiti aici, daca sunteti curiosi. Ce aflam: ca sunt ceva mai multe femei decat barbati – situatie cam generala daca ne gandim putin, ca nu prea au canalizare decat cei din marile orase – aici iarasi marile sunt de fapt unul, Chisinau. Mai aflam ca au fost recenzati putin peste 2,8 milioane de persoane care stau in mai putin de un milion de „gospodarii”. Exagerez, mai este si orasul Balti si cred ca mai sunt, dar la modul general e jale.

Date statistice in Republica Moldova

In rest nu prea am ce sa spun, a ar mai fi faptul ca 7% dintre moldoveni se simt a fi romani – nu cetateni, ca asa am ajunge la peste 50% probabil. NU, se simt pur si simplu romani, adica daca ar fi sa ne luam dupa Dodon, ar fi cea mai mare minoritate din tara vecina. O chestie interesanta mi se pare ca au 83% din locuinte ocupate! Adica 17% sunt locuinte goale. Asta sa fie de fapt abandonate sau locuinte noi, nevandute inca?

Altceva: 33% dintre moldoveni stau singuri, iar 10% sunt batrani de peste 65 de ani. In schimb, cel putin in Chisinau au un sistem de Asistenta Sociala foarte bun: cel putin asa stiu de la cineva de acolo. O sa mai sap prin statisticile din Republica Moldova, ca sa stim si noi ce se intampla la fratii nostri de peste Prut.

Republica Moldova

Date statistice în Republica Moldova


Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.