Cum vom circula in 2021 in afara tarii?

Am o mare temere, ca in 2021 vom circula in afara tarii cu pasaportul COVID, iar asta ma cam sperie. De ce? Pai pentru ca nu prea stiu cand si unde o sa ma vaccinez. As incerca sa ma inscriu in Romania desi sunt plecat din tar asi ma aflu intr-o tara Non-EU, unde nici nu se aude de vaccinare in viitorul apropiat. Sa-mi fac iarasi buletin de Romania numai ca sa ma vaccinez? Cine stie, daca asta va fi pretul platit pentru a circula liber prin tarile din Uniunea Europeana va trebui sa-l platesc.

Cum vom circula in 2021 in afara tarii?

Circulatia libera in Uniunea Europeana pe baza unui pasaport de vaccinare nu cred ca este posibila, pentru ca de fapt poti sa transmiti COVID-ul si chiar sa-l iei, daca e vorba de o tulpina care nu este acoperita de vaccinul facut. Asadar nu asigura nimic acest pasaport, decat poate vanzarea acestora de catre marii smecheri ai lumii. A nu se intelege ca nu am incredere in vaccin, doar ma indoiesc de eficacitatea sa pe scara planetara. Am inteles ca nimeni nu garanteaza mai mult de un an imunitatea, asa ca pare o noua afacere pentru marii jucatori pe piata vaccinurilor.

Daca ma uit pe de o parte la refuzul de a se accepta usor pe piata europeana a vaccinului rusesc – asta nu inseamna din start ca vaccinul lui Putin e bun – ceea ce ar putea insemna de fapt un monopol, de care de exemplu Ungaria vrea sa scape, tot ce ste sigur in acest moment este faptul ca totul este incert. Nu zic ca o fi mai bun vaccinul de la Moderna sau cel de la BioNtech/Pfizer, dar parca ceva se invarte in domemiul asta, nu vi se pare?

Grecii au anuntat ca primesc cu si fara vaccin, iar Uniunea Europeana lupta sa se aprobe reciproc testele astea rapide, care acum se vand cu 65 de lei prin farmacii. Eu am facut deja doua, unul din deget si unul din nas, am primit cate o scrisoare medicala car eatesta ca sunt negativ, dar nu pare a fi luate in serios de nimeni aceste teste – cel putin la vama sau prin tara.

pașaportul COVID

Cum vom circula in 2021 in afara tarii?


Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.