Ce inseamna Giveaway

A devenit o moda sa folosesti cuvantul englezesc Giveaway, dar oare stie lumea ce inseamna? Pai inseamna sa dai gratis ceva. Oare e total gratuit sau de fapt este o recompensa pentru nu mai stiu eu ce actiune? Evident ca astea sunt de fapt promotii, dar azi in Romania cuvantul se refera mai ales la premii oferite prin tragere la sorti. Adica din cititorii unui blog care comenteaza, unul poate primi ceva cadou la finalul campaniei. Fara a avea vreo importanta cand s-a inscris sau ce a facut! Pur si simplu e ca la loz in plic, 6 din 49, etc. Doar ca nu te costa nimic!

Ce inseamna Giveaway

Asadar vrei sa dai ceva cadou? Organizezi un Giveaway – concurs cu premii! Evidet ca nu mergea un nume – denumire romaneasca, asa ca mergem in continuare pe englezisme. Cum folosesc bloggerii chestia asta? Pai za zicem ca ai ceva de care nu mai ai nevoie, dar e functional. Pai organizezi un Giveaway din cand in cand. In felul asta iti fidelizezi cititorii. Iei matale frumos si distribui actiunea caritabila pe FaceBook, YouTube sau Instagram. Omul vede si „se abonaeaza” la blogul tau, doar – doar o mai prinde si el data viitoare ceva mocca.

Unde e smecheria? Pai sa zicem ca organziezi un Giveaway, iar smecheria vine la publicul participant. Adica zici il dau prin tragere la sorti doar celor ce s-au abonat la blogul meu, sau celor ce au comentat. Ok, in felul asta obligi cititorul sa se aboneze sau sa comenteze. Gata, l-ai prins in mreje, nu-i asa?

Acum ca ai aflat ce inseamna Giveaway e timpul sa incep si eu sa fac treaba asta? Adica sa dau ceva mocca cititorilor mei, celor doi din care unul sunt eu si unul este crawler-ul de la Google? De unde stiu ca sunt doar doi? Pai dupa comentarii, evident! De unde altundeva?

giveaway

Ce înseamnă Giveaway


Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.