Cat traiesc romanii in comparatie cu alte tari

Te-ai intrebat vreoadata cat traiesc romanii in comparatie cu alte tari din Europa sau Uniunea Europeana? Sau mai exact care este speranta de viata in Romania si cum a evoluat ea un ultimii 3 de ani, de cand zicem ca traim intr-o tara „mai” libera. Ei bine, datele oficiale spun ca am crescut de la 69,5 ani in 1990 pana la 75,4 ani in 2019, anul trecut. Acum cu COVID-ul asta e ceva mai problematic, sa vedem ce va zice statistica la anul, cand o sa numaram vii ramasi prin tara. Cert este ca in 1990 cand s-a stins bunicul, avea 80 de ani batuti pe muchie.

Cat traiesc romanii in comparatie cu alte tari

Raportat chiar la 2019, bunicul a trait peste medie, dar daca ma opresc la bunica, ea a ajuns la 90 de ani, ceea ce practic o duce in tarile cele mai civilizate. Bine, sa nu credem ca PIB-ul e cel care determina si speranta de viata, in Europa cel mai bine stau spaniolii care ar trai dupa datele statistice in medie cam 85 de ani, dar si asta depinde de regiune. In jurul Madridului se zice ca e cel mai bine.

Daca fata de un spaniol, romanii traiesc cu 10 ani mai putin, exista si tari unde lumea nici nu spera sa ajunga la 75. Mama de exemplu are si ea 81 de ani, sau ma rog o sa ii implineasca in august. deci cine credeti ca se afla sub noi? Da, ati ghicit: bulgarii si tarile baltice. In rest toti cica traiesc mai mult ca romanii, inclusiv maghiarii.

Acum vine cireasa de pe tort: barbatii traiesc mai putin ca femeile. Ptiu, deci si aici tot ele conduc? Au gura mai mare, au salarii mai mic si totusi o duc pe picioare mai mult ca noi, astia cu muschi? Asa se pare ca zice statistica, dar NA – tot statistica zice ca ai 50% sanse sa fii bogat, comparat cu sansa de a fi sarac. Doua optiuni, sanse egale! Sa i-o spuna lui Mutu!

Romanii traiesc mai mult


Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.