Cat sa economisesti in funcție de varsta pe care o ai

Au aparut de peste tot influenceri care te invata ca trebuie sa economisesti, dar de fapt te indeamna sa investesti. Cand esti elev si student ce sa economisesti? Banii de la parinti, ca alti inu ai daca nu te apuci de ceva faceri din scoala, studentie. DA, tentatiile sunt mari atunci, vrei cel mai tare smartphone, cea mai faina masina, etc. Cea mai buna investitie este insa in viitoarea ta cariera, in invatatura. Banii sunt buni, dar ar trebui sa ai ceva experienta sau fler ca sa-i faci. Altfel capeti doar experienta si cam in majoritatea cazurilor, pierzi.

Cat sa economisesti in funcție de varsta pe care o ai

Daca ai intre 20 si 30 de ani e momentul sa verifici daca ai veleitati de antreprenor, ai putea investi in actiuni, in mici afaceri – sau mai mari, daca pierzi ai tot timpul sa recuperezi. Asa zice teoria, practica insa te ingroapa cu zile. Vrei o casa, sa ai un acoperis la batranete. OK, risti si poate ca la 30 de ani o sa ai de palat. Sau la fel de bine te trezesti ca ai copii si nu ai nimic, pentru ca tu ai facut experiente.

Intre 30 si 50 de ani este timpul ca deja tu sa stii ce vrei sa faci, ce drum ai de urmat. Dar daca ai inca salariul acela minim, ce poti face? Parerea mea este ca trebuie sa te orientezi la o alta meserie, inca esti in putere si pana pe la 35 sau 40 de ani, inca esti ofertant pe piata muncii. Dupa 45 de ani esti deja mai degraba ocolit de recrutori, daca nu ai un CV care sa-i lase fara cuvinte. Daca esti stapan pe fortele tale si ai un salariu mai mult decat decent, poate ca e ok sa stai inca cu chirie, sa tintesti mai sus.

Dupa 50 de ani deja e complicat, nu ma vad la varsta asta stand tot in chirie si cautand oportunitati de a investi pentru perioada de pensie. Apar primele semne de boala, nu mai ai energia de la 25 de ani. Copii cer din ce in ce mai mult, iar tu probabil ai cerinte destul de mari. Cel putin in cazul meu asa este, vreau masina de familie, nu mai vreau sa ma trezesc la 6 dimineat asi sa fug la birou. DA, inca ma scol cu noapte ain cap, dar stau la mine in casa, la birou, fara sa dereanjez restul familiei si scriu, fac planuri si numar banii. Ma gandesc mereu ce sa fac cu ei, acum am decis sa iau un SUV nou, un Kodiaq. Zis si facut, am plasat comanda, pana pe 29 octombrie ar trebui sa vina, desi cei de la reprezentanta au jurat ca pe 12 e la mine in garaj. Nu-i cred, nu mai sunt copil!

economisești în funcție de vârsta

Cat sa economisești în funcție de vârsta pe care o ai


Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.