Blocat in Romania

DIn martie stam inchisi in colivii, nu putem pleca din tara nicaieri, pentru ca te pun sa stai in autoizolare, atat romanii cat si strainii. Mi se pare cea mai absurda situatie. Sa luam exemplul unuia care merge in Bulgaria sau Grecia in vacanta: e super ok, mergi linistit pana pe plaja, iar cand revii stai in carantina. Sau am inteles ca mai este o varianta, iti faci control pe banii tai si uite cum eviti autoizolarea. Adica dupa trei luni de stat in casa si mers doar la market, acum sa ma mai puna inca 2 saptamani la colivie?

Blocat in Romania

Nu ma mira ca deja in anumite tari lumea a iesit la proteste, deja situatia a devenit apasatoare. Am o casa in tara vecina, ce fac? Trebuie sa vin in Romania sa-mi iau niste acte, ce fac? Ajung acasa in Romania si ma baga astia la carantina 2 saptamani, revin in tara de origine si mai stau doua, adica o luna inchis? NU, evident ca stam in casa si asteptam. Ce? Sa iesim la pensie, ce altceva? S-a dat liber la transportul de persoane, dar stai – ca nu la ala obisnuit, ci doar pentru cine merge la munca peste granita.

Ok, asteptam 15 iunie, desi am vaga impresie ca nimic nu se va schimba. Eu chiar am o proprietate in afara tarii, nu am fost sa platesc impozite, sa curat gradina, etc. Dar NU, stau si astept sa se dumireasca romanii ce urmeaza. Sincer sa fiu am obosit. Cred ca trebuie sa ne reevaluam situatia si sa incercam sa ne facem propriile noastre reguli de supravietuire. Pana la urma nu cred ca mai revenim la acel „normal” de dinainte de pandemie.

regului in pandemie


Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.