Andrei Verestiuc face testul suprem: motorina standard sau premium?

Nu stiu daca ati auzit de Andrei Verestiuc, eu unul nu-l stiu dupa nume, dar el face testul suprem: motorina standard sau premium? Omul asta a mers 400 de kilometri cu doua SUV-uri Mercedes identice pentru a vedea daca faci o economie punand motorina premium in loc de motorina clasica. In testul lui a reiesit ca a economisit cam 0,5 litri la suta de kilometri, doar ca la bani a iesit cu 50 de bani mai bine! Adica degeaba chinul, daca nu tii cont ca ai avea parte de ceva avantaje cu motorina aditivata la motor. Teoretic ar fi super ok, iar la bani nu pierzi nimic! Nici nu castigi.

Andrei Verestiuc face testul suprem

Testul facut de Andrei Verestiuc ne da un rezultat clar: daca pui motorina premium de la OMV nu cheltului nimic in plus. Asta la drum lung, in oras s-ar putea sa fie putin diferit. Cert este ca desi consumi mai putina motorina, cam jumatate de litru la 100 de kilometri, la bani iesi cam la fel. Ce ai de gand sa faci? Eu as merge pe varianta premium, pentru ca nu pierd banii, in schimb poate ca am ceva sanse sa prelungesc viata motorului.

La mine e mai ciudat, producatorul propune benzina 95 standard, acum ma gandesc ca daca scrie pe rezervor ca merge si de 98 poate nu o fi mare chestie. Nu stiu ce se poate intampla la o Skoda daca pui benzina de 98 in loc de 95. Sa se useze pistoanele mai repede? Putere mai mare ar trebui sa ai, daca mai pun si ceva aditivat poate ca mai curata ceva pe la motor, asa ca dupa testul asta a lui Andrei Verestiuc o sa fac proba asta, o sa pun plinul cu benzina premium, sa vad cat ma tine un plin. Am un drum lung de facut, cam 1000 de kilometri dus si tot atata intors. Acum ideea este ca la dus ma gandesc sa pun din asta standard, sa vad cat ma tine plinul, la intors fac iarasi plinul si desi e mai scumpa benzina, sa vad daca reusesc sa fac cei 1000 de kilometri fara sa alimentez. Ar trebui sa mearga, mai ales ca am rezervor de 70 de litri!

motorina standard sau premium

Andrei Verestiuc face testul suprem: motorina standard sau premium?


Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.