Articole diverse

Site-uri evergreen

Stiti la ce viseaza unii bloggeri? La un site [ sau mai multe ] evergreen, adica un site pe care scrii cat scrii si gata, raman in top 10 la mii de cautari pe viata. Uite ca am vazut eu unul, care din pacate este pe platforma gratuita WordPress, deci bani din blogging nu vede, dar cine se gandeste numai la bani in ziua de azi? Mai munceste omul si pro bono in folosul comunitatii online. Dar nici sa visezi nu este interzis, nici macar in comunism sau dictatura, daramite in democratie.

Site-uri evergreen

NicuCe inseamna un site evergreen? Pai unul cu retete culinare, ca ai scris reteta: cum sa faci o prajitura in 10 minute si gata, lumea o sa caute asta si peste 10 ani, nu-i asa? Sau o chestie medicala, de genul cum scapi in doua zile de raceala, este evident ca in fiecare iarna o sa fii cautat de astia care racesc si nu mai scapa de muci. Ca idee, voi ati citit cartea aia Muc cel mic cand erati mici? Asta era un baietel din┬áNicheea si nu mai stiu ce a facut, dar eu pe vremea aia ma uitam mai mult la poze decat la ce scrie in cartea respectiva. Dar sigur era de citit si nu de colorat. Asa ca daca inca nu ati citit cartea – nu pentru voi, pentru nepoteii vostri, va recomand cu caldura o lectura.

Asadar un site cu povesti ar fi super, ar atrage cititorii ca mustele la chestia aia cu lipici de o punea pe vremuri bunica la bec. Sau faci un blog ca a lui Zoso, ala are peste 20 de mii de unici pe zi, sute de comentarii la orice postare, chiar eu macar o data pe saptamana intru la el in speranta ca o sa ma inspir pentru zece articole, dar ghinion, nu gasesc ce caut niciodata.

Ce nise evergreen mai stiu? Am incercat eu ceva cu biografie actori, evident ca nu pot concura cu site-urile mari si vechi – ca idee am vazut ca azi Google pune mare accent pe vechimea site-ului, pan ala urma inseamna si asta ceva in blogging, nu-i asa? Cum eu luna asta fac de abia ( sau deabea? ) sase ani [ online cu e4Ro din martie 2013 – acum imi dau seama ca ar trebui sa sarbatoresc cumva chestia asta!] mai am de invatat si poate cand voi avea 10 ani reusesc sa vand si eu site-ul cu 1000 de euro [ ca idee intr-o zi am facut 43 de euro cu e4Ro! ], pana atunci trec de mult de cele 1000 de articole, azi de exemplu am 931 fix si inca nu m-am oprit din scris.

Site-uri evergreen

Site-uri evergreen


Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.