Editor

Despre Sorina, casa de copii si parintii saraci

S-au scris sute de articole despre Sorina din Baia de Arama, acum se mai scrie din cand in cand cat de bine o duce in America. Asa sa fie, pana la proba contrarie nu avem ce comenta. In schimb stand azi la o cafea cu prietenii – e weekend si mai stam si noi la un pahar de vorba, asta e – deci stand noi asa, am ajuns la o intrebare fara raspuns. Despre copii din Romania, ca asa e titlul articolului.

Despre Sorina, casa de copii si parintii saraci

Sa zicem ca esti o mamica saraca, sau ma rog o familie care nu-si permite sa-si creasca copilul, far asa mai disecam firul in patru, ca de ce nu castiga mai mult, ca la ce s-a gandit cand l-a adus pe lume, etc. Asa deci, ai un bebe si nu-l poti creste, ca nu-ti ajunge salariul si/sau alocatia. Te decizi sa-l duci la Casa de copii – orfelinat. Ok, statul e bun cu tine si-l primeste, iti ia aia 80 de lei pe care cu marinimie ti i-a dat si ce crezi ca face? Fie cheltuie cateva mii sa-l creasca, fie il da spre crestere si educare unui asistent maternal – care fix ca tine face: ca nici el nu e bogat, ia de la stat bani. Doar ca mult mai multi decat aia 84 de lei alocatia.

Cat primeste un asistent maternal in Romania? Pai de la minim 1.900 de lei pentru cei ce au grija de copii pana in 3 ani, pana la 2.197 brut. Adica net ia minim 1.162 de lei si maxim 1.358 lei. Nu e o avere, dar ma gandesc ca banii astia ii puteau da parintilor biologici, sa nu-si mai abandoneze copii. Parca era mai ok asa, decat sa dai banii unui asistent maternal. OK, cu un copil in ingrijire si cu un salariu minim pe economie o scoti la cap mai bine decat o faceai doar cu salariul. Nu zic ca nu o r fi si mame sau pariniti care cresc acesti micuti doar de dragul lor, dar majoritatea o fac si pentru bani. Asa ca nu mai bine avem grija de parinti si in felul asta crestem si natalitatea? Zic si eu, ca nu dau cu parul, nu-i asa?

Asistent maternal

Cât primește un asistent maternal in Romania


Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.